Loading...
Skip to Content
Add Your Description

Verduisteringssysteem voor uw duivenhok

Wij hebben specaail "inhuis" ontwikkelde versduisteringsysteem voor uw duivenhok. Deze systemen werken vol automatisch en zijn speciaal voor de duiven rensport.

Een verduisteringssysteem voor een duivenhok kan verschillende voordelen bieden, vooral voor duivenhouders die zich bezighouden met wedstrijdduiven. Hier zijn enkele potentiële voordelen:

1. Controle over lichtomstandigheden: Verduisteringssystemen bieden de mogelijkheid om de hoeveelheid licht in het duivenhok te reguleren. Dit kan nuttig zijn om de duiven in optimale conditie te houden. Bijvoorbeeld, door het licht te verminderen, kun je de duiven rust geven tijdens bepaalde periodes van de dag, wat gunstig kan zijn voor hun rust en herstel.

2. Trainingsbeheer: Duivenhouders gebruiken soms verduistering om het natuurlijke daglichtpatroon te manipuleren. Dit kan handig zijn bij het trainen van duiven voor wedstrijden. Door het licht te beheersen, kun je de duiven stimuleren om op specifieke momenten actiever te zijn, wat gunstig kan zijn voor trainingsdoeleinden.

3. Seizoensbeïnvloeding: Verduistering kan ook worden gebruikt om het broedseizoen te manipuleren. Door de duiven kunstmatig langer in het donker te houden, kunnen duivenhouders de start van het broedseizoen vertragen of versnellen, afhankelijk van hun specifieke doelen.

4. Voorkomen van stress: Sommige duivenhouders gebruiken verduistering om stress bij duiven te verminderen. Te veel licht kan stressvol zijn voor duiven, vooral tijdens rustperioden. Door het licht te verminderen, kunnen duiven een rustiger en minder stressvolle omgeving ervaren.

5. Wedstrijdvoorbereiding: Voor wedstrijdduiven kan het beheersen van de lichtomstandigheden helpen bij de voorbereiding op races. Duivenhouders kunnen het lichtschema aanpassen om de duiven te conditioneren om op bepaalde tijden actiever te zijn, wat gunstig kan zijn voor de prestaties tijdens wedstrijden.

 

Configureer uw duivenhok

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van verduisteringssystemen kan variƫren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de duiven en de doelen van de duivenhouder. Het gebruik van dergelijke systemen vereist zorgvuldige monitoring en aanpassing om ervoor te zorgen dat de duiven optimaal presteren en gezond blijven.

Bezoek onze shop

Contact

Algemene contactinformatie

Bel ons
+31 6 30 10 80 90
Ook op Whatsapp
Adres
P.M. Hackstraat 33
7676 BJ Westerhaar
E-mail
info@brandysnoeijink.nl
Binnen 24 uur antwoord